Logo png

Cerca al web

Subscriu-te

Uneix-te a nosaltres

El Bruel

Els projectes

Col·laboradors

logo mussapLogoCastellMar webLogo-GM-PLA webtargeta4BR

ajutnament de castello empuries2

Aquesta web utilitza galetes per a gestionar l'autenticació, navegació i altres funcions. Si continues navegant n'acceptes el seu ús

Més informació

Accepto

El dissabte 3 de juny mirarem de donar un impuls a aquesta important espècie que possiblement no ha rebut l'atenció que es mereix al llarg de les últimes dècades. Així doncs us convidem a participar d'aquest cens per tal d'aprofundir en el coneixement de la presència de l'esparver cendrós a la nostra comarca. 

Al blog de l'amic Ramon Fortià trobareu informació de l'estat de l'espècie al territori empordanès. Només cal que seguiu aquest enllaç: http://ramonfortia.cat/category/lesparver-cendros/

Cartell Operacio Esparver Cendros

El passat 7 de maig vam ser a la trobada dels 35 anys de campaments als Aiguamolls. Va ser un dia ple d'emocions, on vam poder celebrar les ganes de protegir els espais naturals empordanesos, patrimoni genuí que uneix diferents generacions. Durant la jornada vam comptar amb tallers per a la mainada, visites guiades als aiguamolls i a les obres fetes pels campaments i camps de treball, els parlaments de presidents de l'IAEDEN, APNAE, i exdirectors del parc, una xerrada sobre l'ós als Pirineus, l'alliberament de tortuges de rierol per part del Centre de Recuperació de Tortugues de l'Albera, l'alliberament d'aus per part del Centre de recuperació de Fauna Salvatge dels Aiguamolls, i les actuacions d'en Pau del club super tres. Per acabar, un bon dinar de germanor i jocs a la tarda. Des de l'APNAE us volem agrair a tots els qui vau ser-hi. 

revivim

Fotografia: APNAE

revivim2

Fotografia: Montse Pascual

El dia 6 de maig tres voluntaris de l'APNAE varen participar a la Nature Trail organitzada pel club Flama91 de l'Escala. 

El recorregut de 30 kilòmetres va començar a Vilahut i, tot travessant el Parc Natural dels Aiguamolls passant pels llocs més emblemàtics,  va acabar a l'Escala després de gaudir d'una divertida jornada que combinà l'exercici i l'observació de la natura. 

La vintena de participants va poder observar 84 espècies d'ocells, a més de senglars,  daines,  tortugues i una flora esponerosa de plena primavera. 

L1080158


L1080161

 

 

 

Dissabte 13 de maig una quinzena de voluntaris de l'APNAE, coordinats per la Èlia Cabello i en Gerard Carbonell varen participar en un taller de caixes niu per  a òliba.
El Projecte Òliba  de l'APNAE, continua endavant, amb una bona quantitat de caixes ja instal·lades, algunes de les quals ja comencen a donar els seus fruits. I tot gràcies a la col·laboració entusiasta de socis i amics voluntaris i la empresa SIEMENS que ens cedeix material per al seu reciclatge en magnífics refugis per aquests preuats rapinyaires nocturns. Poc a poc les nits empordaneses aniran recuperant el discret vol silent de les òlibes.
Moltes gràcies a tots.
 

L1080173 

Fotografia: Joan Morales (abellus.m)

 Publiquem el programa d'activitats del proper cap de setmana del soci. La nostra entitat fa 25 anys i volem que sigui un cap de setmana molt especial. Animeu-vos a participar de les nostres activitats i convidar aquelles persones que creieu que poden tenir-ne interès. 

cartell cap de setmana amic dels aiguamolls-2