Logo png

Cerca al web

Subscriu-te

Uneix-te a nosaltres

El Bruel

Els projectes

Col·laboradors

logo mussapLogoCastellMar webLogo-GM-PLA webtargeta4BR

Aquesta web utilitza galetes per a gestionar l'autenticació, navegació i altres funcions. Si continues navegant n'acceptes el seu ús

Més informació

Accepto

El proper dissabte 1 d’abril a les 18h a la sala del convent Santa Clara de Castelló d’Empúries,
a càrrec dels seus autors, Àlex Ollé i Fran Trabaloni amb la participació de Jordi Sargatal.

Una guia que reuneix tot el coneixement actual sobre la nidificació, l’alimentació, la migració i els moviments dels rapinyaires de Catalunya. Es posa una especial èmfasi en la seva identificació, a través d’una descripció general i de la inclusió de 300 fotografies a color amb làmines comparatives per a les espècies més conflictives.

Es disposarà d’exemplars per a la venda, amb un petit descompte.

Activitat gratuïta i oberta a tothom . Us hi esperem!

cartell guia rapinyaires

Finalment, el passat dissabte 18 de març, després que la meteorologia obligués a anular dues vegades, una vuitantena de persones vam poder sortir en barca des del port de Roses per tal d'apropar-nos a les aus marines de la matexa badia. Malgrat la sortida es va endarrerir per un incident en les tasques de manetniment de l'embarcació, el sol ens va acompanyar durant tota la jornada, amb una mica de vent i d'onatge a la sortida de la badia. 

Sortidabarca     pissarra

Fotografies: Daniel Marín

Des del vaixell vam poder observar diverses espècies d'ocells marins tals com gavians, algunes espècies de gavines, mascarells, un paràsit gros i un parell de gavots. A continuació es mostren les espècies vistes durant la sortida.

Esperem que la propera sortida ens acompanyi el bon temps i poguem ser bons testimonis de la biodiversitat d'aquest fantàstic patrimoni.


 

 

A continuació us presentem l'itinerari Viladamat - Cinclaus - La Closa Tancada, amb fotografies, comentaris i track realitzats per l'Hubert Mas i Joan Carreres. Al final us deixem un enllaç per a que el pogueu descarregar i fer servir com a pista a seguir en un tracker  o alguna aplicació de seguiment d'itineraris com Orux Maps (Android, gratuita des de www.oruxmaps.com),  Wikilock (Android) o Maps.me (per a iOS). També els podreu obrir a l'ordinador amb una aplicació com Google Maps. 

Foto-01

 Foto 1 :  Itinerari Viladamat – Cinclaus – La Closa Tancada

El diumenge 26 de març us proposem una sortida de descoberta dels Voltants de la gola del Fluvià. Una sortida a càrrec d'en Joan Morales.
L'activitat, que és oberta a tothom i gratuita, durarà tot el matí i mitja part de la tarda. Ens trobarem a les 9:30 al centre d'informació Turística, a la riba dreta del pont de Sant Pere Pescador. Porteu calçat còmode. Us hi esperem!

 

cartell descoberta fluvia 2017-3

A l'APNAE fem 25 anys! Des de que una colla d'aiguamollencs entusiastes es proposaren contribuir a preservar i donar a conèixer aquest tresor de biodiversitat que són els aiguamolls o aiguamoixos de l'Alt Empordà. De moment us presentem el nostre logo commemoratiu, disseny de l'amic Sergi Ricart, inspirat en un bitó que fa anys ens va dibuixar en Toni Llobet.


bito-bogues-sense-amb-2