En el marc del cicle de xerrades viatgeres que l’APNAE organitza amb la col·laboració d’ANDANA TRAVEL, tindrem el plaer de sentir a en Jordi Sargatal, president de l’Associació i de gran fama viatgera, que ens explicarà un dels molts viatges que ha fet i que amb més estima recorda. 

Va ser l’any 2008, a l’estiu, entre l’11 de juliol i l’11 d’agots a Papua occidental (Indonèsia). Eren 4: l’acompanyaven Josep de l’Hoyo, Eduardo de Juana, llavors president de SEO Bird Life, i com a guia i bon coneixedor de la zona a Iwein Mauro, d’origen belga i casal amb Like d’origen indonesi. Un grup d’aborígens els van acompanyar en bona part del trajecte per desplaçar tot l’equipament.

Alguns dels llocs mítics que van visitar van ser l’Illa de Biak (Ibele, Nimbokrag i Arkaf) o també la fantàstica Illa de Waigeo. I, malgrat la duresa de les condicions, en moments -perquè no dir-ho- fins i tot de precarietat (en un mes tan sols van gaudir de llit d’hotel en tres ocasions!), per no parlar de la topada amb tota classe de fauna xucladora de sang com aranyes, paparres o sangoneres, van tenir l’alegria de veure unes quantes espècies de la família dels ocells del Paradís i molts altres més.

En aquesta xerrada sabrem quin va ser el trajecte, quins ocells van observar, i coneixerem moltes anècdotes que ens faran passar una bona estona.

Us hi esperem!

 

Títol: “Viatge Naturalista a Nova-Guinea”
Dia: 7 d’octubre de 2023
Hora: 18:30h
Lloc: Teatre Municipal de Roses

Activitat gratuïta i oberta a tothom.
Cal inscripció prèvia a través del formulari.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ