Més de cinquanta socis i amics de l’APNAE hem gaudit durant tot el dia 13 de gener d’una fantàstica jornada d’observació de la natura tot fent la volta a les llaunes de la reserva integral 2 del parc Natural dels Aiguamolls. Hem gaudit d’un dia esplèndid, observant més de vuitanta espècies d’ocells, quatre de mamífers i un paisatge i una llum inoblidables. Al llarg del camí vam passar per alguns punts on hi ha instal·la.des algunes de les caixes niu del Projecte Gaig blau o el Projecte Òliba.

Aquest recorrecorregut forma part d’un dels grans atractius del parc. En la volta a la reserva es poden observar diferents ambients representatius de la diversitat d’hàbitats del parc, els quals inclouen llacunes amb diferents gradients de salinitat que van des d’aigües dolces fins a les agües salades del mar, sent superada a l’estiu per les concentracions hipersalines en els moments de sequera. Ara mateix el paisatge esdevé un hàbitat divers per hivernants que busquen la suavitat del clima i la tranquil·litat dels mesos d’hivern. En els curs d’iniciació a l’ornitologia que estem preparant des de l’APNAE, mirem d’identificar i caracteritzar moltes de les espècies que podem trobar en aquests hàbitats en diferents époques de l’any, tenint en compte que el moment en que es realitza el curs les podem veure de pas migratori.

Des del punt de vista de la conservació, les llaunes són un dels últims recers naturals de la identitat dels Aiguamolls de l’Alt Empordà i dels seus estanys. A més, de ser també, per la seva tipologia, úniques a tota la província i molt valuoses a nivell de tot el litoral català.

Per consultar l’album sencer cliqueu el següent enllaç: Àlbum sortida descoberta de la reserva natural de les Llaunes

Fotografia Joan Morales