Els voluntaris del projecte òliba segueixen actius, i molt. Durant el mes de maig i juny han estat anellant pollets i revisant totes les caixes niu que tenen localitzades i controlades. Gràcies per la vostra valuosa feina.

A continuació us deixem unes paraules seves:

Seguim amb el seguiment dels nius per veure quantes postes han tirant endavant i quants nius es mantenen aquesta primavera.

Amb aquesta jornada hem pogut anellar polls de dos nius diferents i un tercer niu que encara no hem pogut perquè eren força petits.

“Fins fa relativament poc temps, l’òliba era un habitant de tots els nuclis rurals, dels masos i masies disperses i fins i tot de les ciutats, on s’establia en les àrees perifèriques.

No obstant, en les últimes dècades,es troba en procés de desaparició degut a les radicals transformacions de l’home en l’àmbit rural com els canvis de cultius, les concentracions parcel·làries i l’utilització de pesticides i rodenticides. Com també la pèrdua d’enclavaments de nidificació com a conseqüència d’obres i remodelacions, i atropellaments (sobretot entre els joves en dispersió) en les carreteres cada vegada més massificades de cotxes, ocasionant el seu declivi de l’espècie aquí al Parc Natural i a la resta de Catalunya.” Seo BirdLife

çDes del Projecte Òliba – Aiguamolls de l’Empordà seguim i seguirem treballant per recuparar la població d’òlibes del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

#PorjecteÒliba#AiguamollsdelEmpordà#APNAE#conservació#gestióApnae Amics Aiguamolls Emporda Apnae