Presentem aquesta proposta de cens comarcal d’esparver cendrós que es farà el proper dissabte 1 de juny, per si hi voleu participar!

Com veureu, cal inscriure’s per ajudar a la organització.

Per tal de participar en el cens, es demana un mínim de coneixement en identificació de l’espècie. En el cas que no es tingui prou experiència en la identificació de l’espècie, es farà una petita sessió formativa.

Cal apuntar-se abans del dia 28 de maig per tal d’organitzar amb temps els punts d’espera i informar-vos de les localitzacions on haureu d’anar.

A més del dia del cens matinal, vols col·laborar en el seguiment durant unes setmanes? Tens temps i disponibilitat? Tot i que el dia del cens és interessant perquè permet tenir un seguiment de molt de territori alhora, hem de dir que el seguiment de l’esparver cendrós per part dels responsables, s’estén des del mes de maig fins a finals de juny, per intentar detectar els nius com més aviat millor i així aplicar les mesures de protecció corresponents. Aquest seguiment a vegades és complicat i difícil, ja que comporta moltes hores d’espera i vigilància en camps de cereals per poder detectar les possibles parelles. És per això que enguany a part del dia puntual del cens, voldríem comptar amb voluntaris que vulguin col·laborar més activament en la recerca durant més dies, acompanyat pels experts que fan el seguiment. És important que la gent que s’ofereixi a col·laborar tingui un mínim de coneixement d’identificació de l’espècie. Si hi estàs interessat, pots enviar un correu a apnae@apnae.org o a grupnatura@iaeden.cat i ja ens posem en contacte.